Литва передала ЄС список санкцій проти Білорусі через міграційну кризу

Читать на русском
Литва підготувала перелік білоруських компаній і фізичних осіб для запровадження санкцій через сприяння нелегальній міграції.
Reuters

Литва підготувала перелік білоруських компаній і фізичних осіб для запровадження санкцій через сприяння нелегальній міграції.

Про це пише портал Delfi.

Міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс заявив, що Вільнюс передав Євросоюзу новий санкційний список проти режиму Олександра Лукашенка в Білорусі.

У санкційний список входять окремі люди та компанії, які причетні до переправлення нелегалів через білорусько-литовський кордон.

«Ми представили зовнішньополітичному відомству Європи список підприємств, людей, які, за нашими даними, пов'язані з нелегальними потоками мігрантів, і як тільки відомства повернуться з відпусток, можна буде почати дискусію про санкції проти цих осіб та органів виконавчої влади», – розповів Ландсберґіс.

Він також наголосив, що Литва готова разом з ЄС створювати нову європейську міграційну політику.

«Ми повинні послати не тільки Білорусі, але і всім, хто вирішить використовувати інструмент нелегальної міграції проти ЄС, сигнал, що нічого з цього не вийде і буде відповідь», – додав він.

Нагадаємо, Міністерстві внутрішніх справ Литви заявили про намір завершити будівництво стіни на кордоні з Білоруссю до вересня 2022 року. Довжина стіни становитиме 500 кілометрів. На її будівництво в країні готові виділити 152 млн євро. За ці ж гроші буде облаштовано спеціальну інфраструктуру для обслуговування прикордонної території.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: