«Слуги народу» презентували у Трускавці план реформ в Україні на 2021-2023 роки

Читать на русском
Серед інших пріоритетів - судова реформа, перетворення у сфері інфраструктури, аграрного сектору та цифрових технологій, залучення державних та приватних інвестицій
Ілюстративне фотоВести.юа

Політична партія «Слуга народу» на своєму засіданні в Трускавці представила план реформ України на 2021-2023 роки.

Про це повідомляє пресслужба фракції в Facebook.

Серед цілей, які пропонуються в програмі реформ - членство України в НАТО, успішне завершення реформи Служби безпеки України, створення і розвиток національної системи стійкості, система національного опору, реінтеграція тимчасово окупованих територій, інформаційний суверенітет, розблокування питання обміну полоненими у форматі Тристоронньої контактної групи.

Аналізуємо виконання президентської програми: скорочення функцій державиСкоротити функції держави обіцяв Володимир Зеленський у передвиборчій програмі. Детальніше – в матеріалі Слово і діло.

Крім того, за планом будуть зміцнюватися створені Україною дипломатичні формати - Кримська платформа (боротьба за деокупацію Криму), Люблінський трикутник (Литва, Польща, Україна), формат «Квадрига» на рівні міністрів закордонних справ України та Туреччини, «Асоційоване тріо» (Грузія, Молдова, Україна).

Також представлений план реформ сфери енергетики та зеленої трансформації, який передбачає інтеграцію європейської та української енергосистем і ринків, нарощування видобутку газу, нафти, збільшення нафтопереробки та зниження залежності від імпортних енергоресурсів.

Серед інших пріоритетів - судова реформа, перетворення у сфері інфраструктури, аграрного сектору та цифрових технологій, залучення державних та приватних інвестицій, створення робочих місць, зростання капітальних інвестицій удвічі, зростання ВВП на душу населення до 4 570 доларів та скорочення частки державного сектору, реформи у сфері медицини, освіти та культури.

Нагадаємо, що 2 жовтня президент України Володимир Зеленський підписав Закон про реформу державного концерну «Укроборонпром».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: