Тиждень у Верховній раді: скільки законопроєктів ухвалили депутати

Читать на русском

Верховна рада закінчила черговий пленарний тиждень. Він запам'ятається, передусім, ухваленням антиолігархічного закону і жорстким протистоянням через це між монобільшістю та опозицією. «Слово і діло» як завжди пропонує подивитися на роботу парламенту в цифрах.

З 21 до 24 вересня у парламенті ухвалили 8 постанов. Серед них – про призначення позачергових виборів Покровського сільського голови Нікопольського району Дніпропетровської області, Степівського сільського голови Миколаївського району Миколаївської області, Добропільського міського голови Покровського району Донецької області, Новогуйвинського селищного голови Житомирського району Житомирської області, Озернянського сільського голови Тернопільського району Тернопільської області.

Також депутати ухвалили постанову про невизнання виборів до Держдуми Росії. «Верховна рада України визнає чергові вибори депутатів Державної думи незаконними, а сформовану за їхніми результатами Державну думу – нелегітимною і закликає парламенти іноземних держав і міжнародні парламентські організації надати належну оцінку фальсифікованим парламентських виборів», – йдеться в заяві.

Протягом тижня було прийнято 23 законопроєкти: 13 – за основу та 10 – в цілому. У другому читанні був ухвалений резонансний закон про олігархів, як за нього голосували фракції та групи можна подивитися на інфографіці.

Проголосований закон про запобігання і протидію антисемітизму. Він дає визначення поняттю «антисемітизм». Його виявами будуть вважатися заперечення Голокосту, виготовлення, розповсюдження будь-яких матеріалів, що містять антисемітські висловлювання, заклик, приховування або виправдання вбивства або заподіяння шкоди, висловлювання ненависницьких заяв про осіб єврейського походження.

Депутати також ухвалили зміни до закону «Про валюту і валютні операції» – перенесли запуск Бюро економічної безпеки з 25 вересня на 25 листопада.

Детальніше про те, як минув пленарний тиждень, можна прочитати в нашому матеріалі.

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало, з яким результатом виконання обіцянок фракції та групи, а також позафракційні нардепи входять у шосту сесію Ради.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: