Суддя Верховного суду Власов задекларував «цінне рухоме майно» – 1878 статуеток поросят

Читать на русском
Суддя Верховного суду Юрій Власов задекларував у 2020 році кілька колекцій, які він вважає цінним рухомим майном. У НАЗК вважають інакше.
pravo.ua

Суддя Верховного суду Юрій Власов зазначив у декларації за 2020 рік кілька колекцій, вартість яких невідома, але знаходиться у розділі «цінне рухоме майно».

Про це йдеться у висновку Національного агентства із питань запобігання корупції за результатами повної перевірки даної декларації, повідомляє «Слово і діло».

За даними НАЗК, Юрій Власов задекларував кілька своїх колекцій, зокрема 135 грамплатівок, 853 поштові марки, 1824 книги та 1878 статуеток поросят.

«Відомості про цінну рухому річ повинні бути зазначені у декларації, якщо її вартість перевищує встановлений законом поріг декларування, а саме 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на 1 січня звітного року», - зазначили в Нацагентстві.

Рік без розгляду: у яких гучних справах НАБУ і САП затягуються вирокиЧерез систематичну неявку сторони захисту та постійне відкладення судових засідань у деяких гучних справах досі не поставлено крапку у вигляді вироку.

Суддя пояснив НАЗК, що вказані колекції він набув до 2015 року, вартість їх невідома, а дослідження вартості він не проводив, адже цього не вимагає закон. Проте, враховуючи кількість предметів цих колекцій та бібліотеки, їх вартість могла перевищувати 100 прожиткових мінімумів.

Разом з тим, Юрій Власов не надав документів, що засвідчують належність предметів до колекцій.

Також у своїй декларації суддя зазначив не лише зарплату та соціальну допомогу, а й те, що він та його дружина Оксана Колеснікова отримали по 5 та 12 гривень доходу відповідно у вигляді благодійної допомоги від БО «Благодійний фонд «Вінниця - комфортне та безпечне місто».

В Управлінні проведення обов'язкових повних перевірок підсумували, що не знайшли в декларації Юрія Власова конфлікту інтересів і ознак незаконного збагачення.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало про те, як суддя Верховного суду Єзеров не вніс в декларацію квартиру, землю і мільйонні фінзобов'язання.

Також ми писали про те, як 87-річний академік НАНУ Віталій Кальченко забув внести в декларацію всі свої доходи і місце роботи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: