ВАКС може об'єднати обвинувачення у «цукровій справі»

Читать на русском
Антикорупційний суд під час судового засідання вирішив направити кримінальне провадження до іншої колегії суддів, яка розглядає те саме обвинувачення.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд може об'єднати кримінальне провадження стосовно Олександра Висоцького з «цукровою справою», де обвинувачують колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Колесникова та інших у заволодінні цукром.

Таке рішення 28 вересня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Кримінальне провадження за обвинуваченням (Олександра Висоцького – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК, передати колегії суддів ВАКС для вирішення питання про його об`єднання з кримінальним провадженням за обвинуваченням (Олександра Колесникова, Віталія Бондара і Віталія Панфьорова – ред.)», – ідеться в рішенні.

Як відомо, у жовтні 2020 року НАБУ затримало фігуранта «цукрової справи», який 4 роки переховувався від слідства. Йшлося про Висоцького. За версією слідства, Висоцький уклав договір складського зберігання піску ДСБУ «Аграрний фонд», забезпечивши таким чином безперешкодний доступ до складських приміщень невстановленим особам з метою викрадення цукру. Крім нього, у справі також обвинуваченими є ексзаступник прокурора Київської області Олександр Колесніков, державний виконавець Черкаського відділу державної виконавчої служби Віталій Бондар та керівник ТОВ «Еверіз Веб Солюшенс» Віталій Панфьоров. Наразі вказана справа слухається у Вищому антикорупційному суді.

Нагадаємо, раніше захисники обвинувачених у «цукровій справі» намагалися добитися повернення обвинувального акту прокурору САП. Проте Вищий антикорупційний суд їм відмовив.

Вказана справа з 2016 року до листопада 2019 року слухалася у районному суді Черкас. За цей час у ній так і не ухвалили вироку. У жовтні 2019 року Верховний суд передав справу до ВАКС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: