ВАКС призначив до розгляду обвинувачення щодо фігуранта «цукрової справи»

Читать на русском
Антикорупційний суд провів і закінчив підготовче засідання у справі за обвинуваченням фігуранта у заволодіння цукровим піском.

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті обвинувальний акт стосовно Олександра Висоцького, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура вважає причетним до «цукрової справи».

Таке рішення 21 вересня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити кримінальне провадження за обвинуваченням (Олександра Висоцького – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 27, ч. 5 ст. 191 КК, до судового розгляду у відкритому судовому засіданні», – йдеться в рішенні.

Як відомо, у жовтні 2020 року НАБУ затримало фігуранта «цукрової справи», який 4 роки переховувався від слідства. Йшлося про Висоцького. За версією слідства, Висоцький уклав договір складського зберігання піску ДСБУ «Аграрний фонд», забезпечивши таким чином безперешкодний доступ до складських приміщень невстановленим особам з метою викрадення цукру. Крім нього, у справі також обвинуваченими є ексзаступник прокурора Київської області Олександр Колесніков, державний виконавець Черкаського відділу державної виконавчої служби Віталій Бондар та керівник ТОВ «Еверіз Веб Солюшенс» Віталій Панфьоров. Наразі вказана справа слухається у Вищому антикорупційному суді.

Нагадаємо, раніше захисники обвинувачених у «цукровій справі» намагалися добитися повернення обвинувального акту прокурору САП. Проте Вищий антикорупційний суд їм відмовив.

Вказана справа з 2016 року до листопада 2019 року слухалася у районному суді Черкас. За цей час у ній так і не ухвалили вироку. У жовтні 2019 року Верховний суд передав справу до ВАКС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: