Суд не повернув обвинувачення щодо фігуранта «цукрової справи»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання захисника обвинуваченого про повернення обвинувального акта.

Вищий антикорупційний суд відмовився повертати обвинувальний акт стосовно Олександра Висоцького, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура вважає причетним до «цукрової справи».

Таке рішення 9 вересня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Адвокат Висоцького подав клопотання про повернення обвинувального акта прокурору САП. На його думку, викладення прокурором у обвинувальному акті фактичних обставин та формулювання обвинувачення, мають аналогічну конструкцію, яка містить низку необґрунтованих, надуманих та беззмістовних умовиводів, які не мають причинно-наслідкового зв'язку. Тому, на переконання захисника, це робить обвинувачення неконкретним і порушує право на захист обвинуваченого. Водночас прокурор САП заперечував проти задоволення клопотання. На його думку, обвинувальний акт відповідає нормам КПК.

«У задоволенні клопотання захисника Павлюха Богдана Ярославовича про повернення обвинувального акта – відмовити», – йдеться в рішенні.

Як відомо, у жовтні 2020 року НАБУ затримало фігуранта «цукрової справи», який 4 роки переховувався від слідства. Йшлося про Висоцького. За версією слідства, Висоцький уклав договір складського зберігання піску ДСБУ «Аграрний фонд», забезпечивши таким чином безперешкодний доступ до складських приміщень невстановленим особам з метою викрадення цукру. Крім нього, у справі також обвинуваченими є ексзаступник прокурора Київської області Олександр Колесніков, державний виконавець Черкаського відділу державної виконавчої служби Віталій Бондар та керівник ТОВ «Еверіз Веб Солюшенс» Віталій Панфьоров. Наразі вказана справа слухається у Вищому антикорупційному суді.

Нагадаємо, раніше захисники обвинувачених у «цукровій справі» намагалися добитися повернення обвинувального акту прокурору САП. Проте Вищий антикорупційний суд їм відмовив.

Вказана справа з 2016 року до листопада 2019 року слухалася у районному суді Черкас. За цей час у ній так і не ухвалили вироку. У жовтні 2019 року Верховний суд передав справу до ВАКС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: