Суд не повернув САП обвинувачення у справі «цукрового» прокурора

Читать на русском
Антикорупційний суд призначив до розгляду справу про заволодіння цукром колишнім заступником прокурора Київської області.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і Діло»

Суд не повернув обвинувальний акт стосовно колишнього першого заступника прокурора Київської області Олександра Колесника та інших осіб у так званій «цукровій справі».

Таке рішення 9 грудня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Також суд закрив кримінальне провадження стосовно Віталія Панфьорова і Віталія Бондара в частині фіктивного підприємництва, оскільки Верховна рада скасувала цю статтю Кримінального кодексу.

Крім того, 11 грудня ВАКС призначив цю справу до розгляду по суті на 21 грудня.

Як відомо, 5 жовтня 2017 року Соснівський районний суд міста Черкаси повертав обвинувальний акт у справі «цукрового прокурора». Однак вже 24 січня 2018 року Апеляційний суд Черкаської області це рішення скасував. Акт повернули назад до Соснівського райсуду Черкас. Надалі жодне з призначених підготовчих засідань не відбулося, і лише 13 листопада суд знову повернув САП обвинувачення. Однак цього разу Апеляційний суд Черкаської області не зміг розглянути апеляцію прокурора через відводи суддів. Тому голова цього суду подав подання до Касаційного кримінального суду про направлення цієї скарги до Київського апеляційного суду. Верховний суд його задовольнив.

Пізніше Київський апеляційний суд направив «цукрову справу» на повторний автоматизований розподіл, після якого відкрив провадження за скаргою. Київський суд скаргу САП задовольнив.

Нагадаємо, Верховний суд передав цю справу до ВАКС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: