Суд зобов'язав допитати свідків захисту у справі члена КРАІЛ

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив скаргу захисника підозрюваного на постанову детектива Національного бюро про відмову допитати свідків.
Комісія з регулювання азартних ігор та лотереїфото: Адам Васильєв

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро допитати свідків захисту в справі за підозрою члена Комісії з регулювання азартних ігор та лотереї Євгена Гетьмана в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 28 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Скаргу захисника Гальчанського Є.О. в інтересах підозрюваного (Євгена Гетьмана – ред.) – задовольнити; скасувати постанову старшого детектива НАБУ про відмову в задоволенні клопотання захисника Гальчанського Є.О. про допит свідків; зобов'язати детективів НАБУ, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, допитати за участю сторони захисту свідків», – ідеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд узяв Гетьмана під варту з альтернативою 5 млн грн застави. За підозрюваного ці гроші внесли і він вийшов із СІЗО під обов'язки.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали члена Комісії з азартних ігор Євгена Гетьмана. За версія слідства, він вимагав та отримав 90 тис. дол. неправомірної вигоди від нібито представника приватного підприємця за прийняття Комісією рішення в його інтересах. Йшлося про визнання двох готелів в Чернігові та Запоріжжі такими, які можуть організовувати і проводити азартні ігри.

За словами Гетьмана, він контролює апарат КРАІЛ, а також вже налагодив взаємодію і досяг домовленостей з іншими членами КРАІЛ, з якими вибудував взаємодію на комерційній основі та надав кожному з них неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів зі своїх особистих коштів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: