Члену Комісії з азартних ігор не змінили запобіжний захід

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і залишила без задоволення скарги адвокатів підозрюваного на застосований запобіжний захід.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою 5 млн грн застави члену Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей Євгену Гетьману, якого НАБУ і САП підозрюють в одержанні 90 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 31 серпня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд узяв Гетьмана під варту з альтернативою 5 млн грн застави. За підозрюваного ці гроші внесли і він вийшов із СІЗО під обов'язки. Не погодившись з таким рішенням, адвокати подали скаргу і просили скасувати запобіжний захід. Однак, судді залишили рішення слідчого судді без змін.

«Апеляційні скарги захисників підозрюваного (Євгена Гетьмана – ред.) адвокатів Іваніна Вадима Вікторовича та Козятник Людмили Григорівни – залишити без задоволення. Ухвалу слідчого судді ВАКС від 22 серпня 2021 року про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою – залишити без змін», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали члена Комісії з азартних ігор Євгена Гетьмана. За версія слідства, він вимагав та отримав 90 тис. дол. неправомірної вигоди від нібито представника приватного підприємця за прийняття Комісією рішення в його інтересах. Йшлося про визнання двох готелів в Чернігові та Запоріжжі такими, які можуть організовувати і проводити азартні ігри.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: