ВАКС пом'якшив запобіжний захід екснардепа Пресмана

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання адвоката обвинуваченого екснардепа  про зміну запобіжного заходу на більш м'який.
Олександр Пресман

Вищий антикорупційний суд пом'якшив запобіжний захід із застави на особисте зобов'язання колишнього народного депутата України Олександра Пресмана, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у незаконному одержані компенсації за оренду житла в Києві.

Таке рішення 17 червня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 21 травня 2020 року суд визначив Пресману запобіжним заходом 929 084 грн застави. Спочатку він не вніс цю суму і намагався оскаржити рішення про заставу, однак апеляційна палата ВАКС залишила без змін запобіжний захід. Пізніше екснардеп гроші сплатив.

Водночас адвокат Пресмана подав до суду клопотання про зміну запобіжного заходу. Колегія суддів його задовольнила і змінила запобіжний захід із застави на особисте зобов'язання. Заставодавцю повернули заставу. Обвинувачений також зобов'язаний прибувати за кожною вимогою до суду та повідомляти суд про зміну свого місця проживання та/або роботи.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, попри наявність власного житла у столиці Пресман з листопада 2014 року до серпня 2019 року незаконно отримав понад 928 тисяч гривень компенсації за користування готельним номером у ДП «Готельний комплекс «Національний».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: