У Мінську айтівець застрелив співробітника КДБ і був убитий вогнем у відповідь – ЗМІ

Читать на русском
У КДБ Білорусі підтвердили інцидент зі стріляниною, не називаючи імен і прізвищ. Оперативники спецслужби проводили огляд квартир людей, замішаних у протестах 2020 року
Фото з місця подійСкриншот

У Мінську співробітник IT-компанії зустрів вогнем з мисливської рушниці оперативників Комітету державної безпеки, які проводили плановий рейд з відпрацювання адрес, пов'язаних з протестами в 2020 році. Мінчанин застрелив одного співробітника КДБ і був ліквідований вогнем у відповідь.

Про це повідомляє Білоруський портал Reform.by.

Видання з посиланням на власне джерело повідомляє, що загиблий мінчанин - співробітник компанії IT EPAM System Андрій Зельцер. Про нього відомо, що у нього було подвійне громадянство - США і Білорусі. Компанію, в якій працював Зельцер, президент Білорусі Олександр Лукашенко неодноразово називав одним зі спонсорів протестів у 2020 році.

У КДБ Білорусі підтвердили інцидент зі стріляниною, не називаючи імен і прізвищ. За даними КДБ, група оперативників проводила огляд квартир, де могли перебувати «особи, причетні до терористичної діяльності».

Пізніше деякі державні телеканали опублікували змонтоване відео під назвою «терористи перейшли червону межу», на якому нібито зображений момент пострілу в співробітника КДБ. Але на ролику видно тільки, як людина стріляє з рушниці в коридор. Потім силовик в масці стріляє з пістолета-ймовірно, у відповідь. На розширеній версії відео видно, як квартиру розкривають, а також, як після обміну пострілами смертельно пораненого оперативника відтягують за ріг.

Нагадаємо, раніше президент Лукашенко заявив, що Білорусь не планує підтримувати зв'язок із західними партнерами до тих пір, поки вони не знімуть свої санкції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: