Лукашенко відмовився підтримувати контакт з Заходом, поки діють санкції

Читать на русском
Лукашенко не планує підтримувати зв’язок з західними партнерами до тих пір, поки вони не знімуть свої санкції.
president.gov.by

Лукашенко не планує підтримувати зв’язок з західними партнерами до тих пір, поки вони не знімуть свої санкції.

Про це повідомляє білоруське видання Белта.

Білорусь не буде розмовляти з Заходом, поки не будуть зняті санкції. Про це Олександр Лукашенко заявив сьогодні журналістам на Обуз-Лесновского полігоні, де пройшов один з етапів спільного стратегічного навчання збройних сил Білорусі і Росії «Захід-2021».

«Хочете жити безпечно – приїжджайте. Визначимо місце, будемо зустрічатися, обговорювати ці питання. Але поки не будуть зняті ці безмозглі санкції і приниження наших патріотичних людей, з ними розмовляти ніхто не буде, на коліна ми не станемо», – заявив він.

Лукашенко стверджує, що західні санкції виявилися бездіяльними, тому в Білорусі не переживають про нові можливі обмеження.

Від «спільної Олімпіади» до взаємних звинувачень: як змінювалися відносини України та Білорусі за часів ЗеленськогоСлово і діло проаналізувало, як змінювалися відносини між Україною та Білоруссю за час президентства Зеленського.

Міграційна криза на європейському кордоні, на думку Лукашенка, також залишається проблемою Заходу, а не Білорусі.

Нагадаємо, у червні США впровадили новий пакет санкцій проти компаній і деяких громадян Білорусі. Ще один пакет санкцій затвердили у серпні.

Раніше ЄС ввів четвертий пакет санкцій проти Білорусі, який торкнувся 86 осіб і компаній. Також Євросоюз схвалив введення секторальних санкцій проти Білорусі.

Також Євросоюз вводив санкції проти середнього сина президента Білорусі Олександра Лукашенка Дмитра, російського олігарха Михайла Гуцерієва і інших через примусової і незаконної посадкою рейсу Ryanair в Мінську 23 травня 2021 року.

У відповідь на обмеження ЄС Білорусь заявила, що призупиняє участь у «Східному партнерстві» з ЄС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: