В ООН стурбовані тортурами учасників протестів у Білорусі

Читать на русском
Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет занепокоєна повідомленнями про систематичні тортури учасників акцій протесту у Білорусі.
Фото AFP

Верховний комісар ООН з прав людини Мішель Бачелет занепокоєна повідомленнями про систематичні тортури учасників акцій протесту у Білорусі.

Про це вона заявила на Раді з прав людини в Женеві, передає пресслужба ООН.

Вона зазначила, що згідно з повідомленнями, близько 30 відсотків затриманих протестантів у Білорусі – жінки і дівчата.

«У Білорусі тривають серйозні обмеження основних свобод. Проводяться поліцейські рейди проти представників громадянського суспільства і незалежних ЗМІ, а також політично мотивовані арешти і кримінальне переслідування активістів і журналістів», – заявила Бачелет.

Вибори в Білорусі: хто визнав Лукашенка президентом, а хто – ніВибори в Білорусі визнали Росія, Китай, Сирія, В'єтнам, Венесуела, Нікарагуа, Туреччина, Сирія, Киргизстан і Таджикистан.

Зазначимо, що понад 650 осіб перебувають у в'язницях Білорусі за свої погляди. Зокрема, 27 журналістів і працівників ЗМІ залишаються під вартою.

Зазначимо, у Білорусі з серпня 2020 року тривають протести проти результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко.

Нагадаємо, у Білорусі частково заблокували такі соціальні мережі, як Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, «ВКонтакте» і «Однокласники». При цьому, спочатку до реєстру блокування включили два акаунти в TikTok.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: