На доплати медикам і кисень для лікарень знайшли додаткові кошти

Читать на русском
Кабінет міністрів виділив понад 200 млн гривень на доплати медикам, які лікують хворих на COVID-19. На кисень для лікарень направили близько 400 млн грн.
Денис Шмигальkmu.gov.ua

Кабінет міністрів виділив близько 600 млн гривень на доплати медикам, які лікують хворих на COVID-19, і на забезпечення централізованою подачею кисню ліжкового фонду лікарень.

Про це стало відомо під час засідання Кабміну в середу, 29 вересня.

Коронавірус в Україні: коли чекати піку захворюваності і який прогноз на осінь дають вченіПік захворюваності на COVID-19 в Україні може настати вже в жовтні-листопаді. У найближчі тижні добовий рівень інфікування може перевищити 10 тисяч, а на піку – досягти 15-18 тисяч.

Так, медики отримають на доплати додаткові 205 млн гривень.

«Під час засідання ми підтримали рішення про виділення додаткових доплат медичним та іншим працівникам лабораторних підрозділів МОЗ, які мають безпосереднє відношення до боротьби з COVID-19», - написав прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

Також уряд виділив 395 млн гривень на забезпечення киснем лікарняних ліжок для пацієнтів з COVID.

«З огляду на швидке поширення COVID-19 і збільшення навантаження на лікарні, уряд продовжує посилювати медичну систему. Сьогодні ми прийняли рішення про перерозподіл 395 млн гривень на забезпечення ліжкового фонду централізованим кисневим постачанням», - зазначив він.

За словами Шмигаля, всього в Україні для хворих на COVID-19 передбачено 90 тисяч ліжок: на даний момент з них готові 45 тисяч, 97% яких забезпечені киснем.

Нагадаємо, ситуація з коронавірусом в Україні продовжує погіршуватися. МОЗ очікує пік захворюваності у листопаді або в жовтні.

«Слово і діло» вивчило, скільки грошей на медицину Кабмін заклав до бюджету на 2022 рік, а скільки було в держбюджеті-2021.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: