Понад 98% померлих від COVID у віці від 60 років не були щеплені – МОЗ

Читать на русском
В Україні майже всі жертви коронавірусу у віці від 60 років були невакцинованими. Більшість госпіталізованих також були без щеплення.
moz.gov.ua

В Україні 98,3% жертв коронавірусу у віці від 60 років буди невакциновані, а 97% госпіталізованих з COVID-19 серед цієї вікової групи не пройшли повний курс вакцинації.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ у Telegram.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 29 вересняВ Україні з початку кампанії з вакцинації від COVID-19 зробили більше 12,4 млн щеплень. Відсоток вакцинованих в країні та областях обраховується за першою дозою.

«На сьогодні лише 20% українців 60+ вакциновані від COVID-19 принаймні першою дозою, а повністю вакцинованих — 16,6%. Доступ до вакцини вже є в найбільш віддалених куточках України, а мобільна бригада може приїхати до тих, хто не може самостійно пересуватись. Найважливіше — бажання українців захиститись від небезпечного вірусу», - повідомив заступник глави МОЗ, головний санітарний лікар Ігор Кузін.

У МОЗ нагадали, що люди похилого віку є пріоритетною категорією для вакцинації, адже ризик важкого перебігу COVID, госпіталізації і смерті у них набагато вищий.

Станом на 28 вересня, 82% померлих від COVID-19 за весь період в Україні - люди у віці від 60 років.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні було щеплено від COVID 132 246 осіб.

Раніше МОЗ дозволило змішувати дві вакцини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: