МОЗ готує 90 тисяч ліжок для пацієнтів з COVID – прем'єр

Читать на русском
МОЗ підготує близько 90 тисяч ліжок у лікарнях для пацієнтів з коронавірусом. Неінфекційні лікувальні установи планують залучати в три етапи, дивлячись на динаміку зростання інфікованих.

МОЗ підготує близько 90 тисяч ліжок у лікарнях для пацієнтів з коронавірусом. Неінфекційні лікувальні установи планують залучати в три етапи, дивлячись на динаміку зростання інфікованих.

Про це заявив сьогодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Ми активно готуємо лікарні і нашу медичну систему (до погіршення епідемічної ситуації, - ред.). Є три хвилі медустанов - близько 90 тисяч ліжко-місць для хворих на коронавірус. Перша хвиля лікарень - це більше 35 тисяч ліжок, які практично на 100% забезпечені киснем», - сказав прем'єр, виступаючи у Верховній раді під час години запитань до уряду.

У яких країнах роблять третє щеплення проти коронавірусуЯкі країни роблять третє щеплення проти коронавірусу та де планують ввести вакцинацію бустерною дозою, дивіться на інфографіці.

Він додав, що у медиків є напрацьовані і ефективні протоколи лікування, а також в країну прибули інноваційні ліки для COVID-пацієнтів.

Голова Кабміну підкреслив, що в Україні щодня спостерігається зростання хворих на коронавірус і госпіталізованих. При цьому понад понад 98% потрапили до лікарень - невакциновані.

Прем'єр додав, що вакцинація - єдиний шлях до подолання епідемії.

«У найближчі місяці ми очікуємо щотижневі поставки по майже півмільйона доз вакцини Pfizer. Крім того, маємо налагоджену інфраструктуру для її поширення і забезпечення холодового ланцюга», - сказав Денис Шмигаль.

Він також зазначив, що на сьогодні в Україні є понад 10 млн доз вакцин і закликав усіх українців, включно з народними депутатами, вакцинуватися проти коронавірусу.

Нагадаємо, в Україні продовжує зростати кількість хворих інфікованих на коронавірус. За добу 23 вересня 2021 зафіксовано 9058 нових підтверджених випадків.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: