ВАКС не пришвидшив передачу до суду справи голови ОАСК Вовка

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання детектива Національного бюро про обмеження строків на ознайомлення з розслідуванням.
Павло Вовкфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд не пришвидшив передачу до суду справи за підозрою голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка, його заступників, суддів цього суду та інших у створенні злочинної організації.

Таке рішення 9 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомили «Слово і діло» у Національному антикорупційному бюро.

За словами співрозмовників, Вовку та іншим підозрюваним разом з їхніми адвокатами просили обмежити строки на ознайомлення з розслідуванням НАБУ до п'яти місяців із дня винесення судового рішення. Підставою для звернення до суду стало повільне ознайомлення або взагалі ігноруванням процедури. Наразі причини відмови у задоволенні клопотання невідомі.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові ОАСК Вовку, Аблову, керівнику ДСА Холоднюку та іншим. За версією слідства, Вовк організував і створив злочинну організацію. Як вважають детективи, ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також політичних еліт та бізнес-кіл. Зокрема, для цього голова ОАСК нібито використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їхнім розглядом та з наперед визначеним результатом.

Крім того, зазначена організація намагалася захопити владу в Україні, отримавши контроль над Вищою радою правосуддя і Вищою кваліфікаційною комісією суддів. Для цього вони нібито ухвалювали рішення в інтересах деяких чиновників, а ті, своєю чергою, призначали до ВРП та ВККС підконтрольних ОАСК осіб. Нещодавно після відмови продовжити слідство НАБУ і САП ухвалили рішення про завершення розслідування справи плівок Вовка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: