Суд удвічі зменшив заставу ексголові ДПЗКУ Томіленку

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання сторони захисту про зміну запобіжного заходу на особисте зобов'язання.
Валерій Томіленко

Суд зменшив удвічі розмір застави колишньому виконувачу обов'язків голови правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» Валерію Томіленку, якого Спеціалізована антикорупційного прокуратура обвинувачує у розтраті 50 млн грн державної корпорації.

Таке рішення 21 травня ухвалила колегія суддів Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 22 серпня 2016 року Київський апеляційний суд взяв під варту Томіленка із альтернативою 5 млн грн застави. Того ж дня ці кошти внесла ПрАТ «Макаронна фабрика».

Адвокат обвинуваченого в суді подав клопотання про зміну запобіжного заходу із застави на особисте зобов'язання. Він повідомив, що у зв'язку із запровадженням карантинних заходів у країні ПрАТ «Макаронна фабрика» перебуває у тяжкому фінансовому становищі, в результаті чого сформувалася заборгованість з виплати заробітної плати працівникам. Тому заставу нібито потрібно повернути компанії.

Прокурор САП Наталія Висоцька заперечувала проти задоволення клопотання і заявила, що ризики перешкоджання слідство збоку Томіленка нікуди не зникли і не зменшилися.

Вивчивши клопотання, судді задовольнили його частково і зменшили заставу вдвічі – з 5 до 2,5 млн грн.

Нагадаємо, справу екс-глави ДПЗКУ передали до антикорупційного суду. Пізніше адвокат Томіленка намагався забрати цю справу з ВАКС і передати до іншого суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: