НАБУ завершило слідство у справі про хабар керівнику порту «Чорноморськ»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ухвалили рішення про завершення досудового слідства стосовно очільника морського порту та його пособника.

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування справи за підозрою колишнього виконувача обов'язків директора державного підприємства «Морський торговельний порт «Чорноморськ» Ігоря Шевченка та його пособника в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою колишнього в.о. керівника ДП «МТП «Чорноморськ» в одержанні неправомірної вигоди у 250 тисяч доларів. 13 вересня експосадовцю та його спільнику відкрили матеріали слідства перед складанням обвинувального акта», – інформує відомство.

Раніше Вищий антикорупційний суд заарештував Шевченка з альтернативою 2,1 млн грн застави.

Нагадаємо, 10 грудня Шевченка разом із посередником викрили на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, керівник порту «Чорноморськ» та його посередник висловили пропозицію до представника приватної компанії надати неправомірну вигоду у розмірі 250 тисяч доларів.

Ці гроші вони вимагали за схвалення кредитором в особі ДП «МТП «Чорноморськ» плану санації боржника – приватної фірми, справа про банкрутство якого розглядається в одному із господарських судів. Схвалення плану санації за умови затвердження її судом надало би змогу компанії-інвестору, у представника якої вимагали неправомірну вигоду, відновити господарську діяльність на території порту. Пізніше їм повідомили про підозру.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: