Таліби закрили в Афганістані міністерство у справах жінок

Читать на русском
Талібан закрило міністерство у справах жінок та замінили його на міністерство поширення моралі та запобігання порокам.
Фото BBC

«Талібан» закрило міністерство у справах жінок та замінили його на міністерство поширення моралі та запобігання порокам.

Про це повідомляє ВВС.

Відомо, що вчора, 17 вересня, у Кабулі таліби зняли вивіску міністерства у справах жінок та замінили її табличкою міністерства поширення моралі та запобігання порокам.

У виданні зазначають, що поза будівлею, в якій було розміщене міністерство, стоять жінки, які закликають талібів дозволити їм повернутися до місць праці.

Радикальні ісламісти: в яких країнах діють терористичні організаціїЯкі радикальні ісламісти діють у різних країнах світу, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Міністерство поширення моралі та запобігання порокам існувало в Афганістані до приходу талібів до влади у 1990-х роках. Цей орган забезпечував дотримання суворих релігійних доктрин за часів першого правління талібів у країні.

Нагадаємо, таліби дозволять жінкам в Афганістані вчитися в університетах, але буде обов'язковою гендерна сегрегація і ісламський дрес-код. Жінки зможуть стати студентками всюди, де це можливо. Але класи будуть розділеними відповідно до тлумаченням ісламського шаріату.

Додамо, таліби заборонили афганським жінкам займатися спортом.

Раніше повідомлялося, що таліби заборонять музику в Афганістані.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: