У США розпустили неурядову групу вчених, яка вивчала походження COVID-19

Читать на русском
Рішення було прийнято через ймовірний конфлікт інтересів - вирішили, що дослідники нібито можуть бути пов'язані з китайськими лабораторіями
Ілюстративне фотоGetty Images

У США авторитетний медичний журнал Lancet прийняв рішення розпустити неурядову групу вчених, завданням який було дослідити походження коронавірусу.

Про це повідомляє американське видання The Wall Street Journal.

Видання зазначає, що рішення було прийнято через ймовірний конфлікт інтересів - в медичному журналі вирішили, що дослідники нібито можуть бути пов'язані з китайськими лабораторіями. Зокрема, голова комісії з коронавірусу професор Джеффрі Сакс заявляв, що стурбований зв'язками деяких вчених з комісії з некомерційною організацією EcoHealth Alliance. Ця організація досліджувала коронавіруси кажанів у партнерстві з Інститутом вірусології в китайському місті Ухань - а саме цей інститут вважається ймовірним місцем появи коронавірусу людини.

Нові штами коронавірусу можуть назвати на честь сузір'ївСпочатку у ВООЗ обговорювали ідею, аби називати нові штами COVID-19 іменами грецьких богів або богинь.

«Я просто не хотів робочу групу, яка має таке явне відношення до одного з головних пунктів цього дослідження походження, яким була EcoHealth Alliance» - заявив глава американської комісії.

Ще однією причиною може бути те, що саме глава EcoHealth Alliance Пітер Дасзак очолював робочу групу. Дасзак відомий, як послідовний противник теорії про лабораторне Походження коронавірусу.

Раніше ЗМІ повідомляли, що розвідка США вивчає генетичні дані про віруси, якими займалися в лабораторії Уханьского Інституту вірусології Китаю. Коли і як вдалося отримати цю інформацію, невідомо, але вважалося, що вона може розкрити Походження коронавірусу.

27 серпня розвідка США опублікувала розсекречену версію доповіді про розслідування Походження коронавірусу. Розслідування велося протягом 90 днів, і розвідка не змогла прийти до єдиної думки про походження інфекції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: