Збитки АК «Харківобленерго»: ВАКС оштрафував свідка

Читать на русском
Антикорупційний суд поставив на вирішення питання накладання грошового стягнення на свідка, що й зробив за результатами розгляду.
Харківобленерго

Вищий антикорупційний суд наклав 1135 грн грошового стягнення на свідка у межах кримінального провадження про завдання збитків АК «Харківобленерго».

Таке рішення 11 лютого ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як встановили судді, свідок не з'явилася в судове засідання. У своїх поясненнях про неприбуття до суду вона вказала, що того ж дня, але о 23:15 разом із дитиною летить в Об'єднані Арабські Емірати рейсом Київ-Дубаї. Втім, судді вказали, що засідання у справі було призначене на 11:00 і свідок могла завчасно на нього прибути, а потім вилетіти на відпочинок. Тож колегія вирішила накласти 1135 грн грошового стягнення за неявку.

За даними слідства, службові особи АК «Харківобленерго» та КП «Харківводоканал» зловживали службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди від ТОВ уклали договір переведення боргу. Відповідно до його умов Харківводоканал передав приватній фірмі права боргу перед Харківобленерго за поставлену електричну енергію на загальну суму 19,62 млн грн.

В подальшому працівники компанії оплату боргу перед Харківобленерго за поставлену електричну енергію не здійснили, а одержані від Харківводоканалу грошові кошти перерахували на банківські рахунки інших підприємств як оплату за нібито надані послуги.

У цій справі обвинувачують колишнього заступника начальника фінансового управління «Харківобленерго» Віталія Тєлєгіна та експершого заступника генерального директора КП «Харківводоканал» Романа Білика.

Нагадаємо, ГПУ розширила підозру виконавчому директору «Харківобленерго». Раніше суд відвів головуючу суддю у цій справі «Харківобленерго».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: