Суд зобов'язав НАБУ здійснити привід експосадовця «Харківобленерго»

Читать на русском
Антикорупційний суд вирішив примусово доставити одного з обвинувачених у зловживанні службовим становищем, яке завдало збитків підприємству.

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро здійснити привід колишнього заступника начальника фінансового управління «Харківобленерго» Віталія Тєлєгіна, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує у завданні АК «Харківобленерго» на загальну суму 19,62 млн грн.

Таке рішення 2 серпня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як встановив суд, 22 липня Тєлєгіна викликали на судове засідання 28 липня, але обвинувачений не з'явився. Пізніше його поінформували про наступне засідання, яке призначене на 2 серпня. Йому вручили повістку та інші документи, проте Тєлєгін знову не з'явився, бо нібито захворів на ГРВІ, але будь-яких доказів зазначених обставин не було надано.

Тому суд ініціював питання приводу обвинуваченого до суду і за результатами розгляду питання вирішив зобов'язати НАБУ здійснити привід Тєлєгіна в судове засідання. Як повідомили «Слово і діло», обвинуваченого 5 серпня доставили до суду.

За даними слідства, службові особи АК «Харківобленерго» та КП «Харківводоканал» зловживали службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди від ТОВ уклали договір переведення боргу. Відповідно до його умов Харківводоканал передав приватній фірмі права боргу перед Харківобленерго за поставлену електричну енергію на загальну суму 19,62 млн грн.

В подальшому працівники компанії оплату боргу перед Харківобленерго за поставлену електричну енергію не здійснили, а одержані від Харківводоканалу грошові кошти перерахували на банківські рахунки інших підприємств як оплату за нібито надані послуги.

У цій справі обвинувачують колишнього заступника начальника фінансового управління «Харківобленерго» Віталія Тєлєгіна та експершого заступника генерального директора КП «Харківводоканал» Романа Білика.

Нагадаємо, ГПУ збільшила підозру виконавчому директору «Харківобленерго». Раніше суд відвів головуючу суддю у цій справі «Харківобленерго».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: