ВАКС не змінив обов'язок експосадовцю «Харківобленерго»

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання захисника обвинуваченого про зміну запобіжного заходу.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд залишив без змін обов'язки колишнього заступника начальника фінансового управління «Харківобленерго» Віталія Тєлєгіна, якого визнали винним у зловживанні службовим становищем.

Таке рішення 6 вересня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС визнав Тєлєгіна винним у зловживанні службовим становищем. Йому призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з забороною обіймати адміністративні посади протягом 3 років та 17 000 грн штрафу. Також судді взяли обвинуваченого під варту в залі суду з визначенням застави. Заставу за нього внесли і поклали обов'язки.

Однак, адвокат Тєлєгіна просив змінити один із обов'язків, оскільки його клієнт працює гендиректором ТОВ «Ексім Енергоекспорт» з офісом у Києві. Водночас Тєлєгіну заборонили покидати Харків без дозволу. Тому адвокат просив змінити обов'язок на заборону покидати Київ без дозволу. Судді йому відмовили, бо наразі справу передали до апеляційної палати ВАКС і там мають переглядати подальші рішення у справі.

За версією сторони обвинувачення, службові особи АК «Харківобленерго» та КП «Харківводоканал» зловживали службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди від ТОВ уклали договір переведення боргу. Відповідно до його умов Харківводоканал передав приватній фірмі права боргу перед Харківобленерго за поставлену електричну енергію на загальну суму 19,62 млн грн.

В подальшому працівники компанії оплату боргу перед Харківобленерго за поставлену електричну енергію не здійснили, а одержані від Харківводоканалу грошові кошти перерахували на банківські рахунки інших підприємств як оплату за нібито надані послуги.

Нагадаємо, антикорупційний суд оштрафував свідка в цій справі. Також ВАКС зобов'язав НАБУ здійснити привід ексчиновника «Харківобленерго».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: