Україна отримала ультраморозильні камери для вакцини Pfizer

Читать на русском
В рамках COVAX в Україну доставили три морозильних камери для зберігання вакцини Pfizer при ультранизьких температурах.
фото EPA

В рамках ініціативи COVAX до України доставили три морозильних камери для зберігання вакцини Pfizer від COVID-19 при ультранизьких температурах.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ у четвер, 23 вересня. Доставку камер організував Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ).

Інтерв’ю глави МОЗ Віктора Ляшка: «Бути вакцинованим – престижно і круто»Глава МОЗ Віктор Ляшко в інтерв'ю Слово і діло розповів, за якої умови почнуть щепити від ковіду дітей, чи не зарано говорити про ревакцинацію і коли призначать нового керівника НСЗУ.

У МОЗ пояснили, чому камери прибули саме зараз.

«Найближчі місяці ми очікуємо щотижневі поставки по майже півмільйона доз вакцини Comirnaty від Pfizer-Biontech, отже, потребуємо більше обладнання для логістичних ланцюгів. Ультрахолодові морозильники для вакцини допоможуть нам надійно зберігати цю вакцину і захищати все більше українців від небезпечного COVID-19», - сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Морозильні камери з діапазоном температур від -40°C до -86°C виробництва Vestfrost, Данія, будуть встановлені на складі ДП «Укрмедпостач».

Відомо, що вакцина Pfizer при зберіганні вимагає наднизьких температурних умов від -60°C до -80°C.

Нагадаємо, на минулому тижні в рамках програми COVAX до України доставили партію китайської вакцини від коронавірусу CoronaVac.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: