Україна отримала обладнання для виявлення штамів коронавірусу

Читать на русском
Центр громадського здоров’я МОЗ України отримав обладнання для визначення штамів коронавірусу.
Віктор Ляшко

Центр громадського здоров’я МОЗ України отримав обладнання для визначення штамів коронавірусу.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Зазначимо, що раніше Україна відправляла зразки, щоб виявити штам коронавірусу, в лабораторії Всесвітньої організації охорони здоров'я. Це займало певний час. Відтепер, МОЗ зможе отримувати до 400 зразків на місяць.

«Переконаний, що наявність лабораторії, яка може проводити секвенування – це питання національної безпеки. Тепер ми оперативно зможемо реагувати на біологічні загрози чітко встановлюючи джерело», – заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Україна скоро перейде в «жовту» зону: кого торкнеться карантин і що буде забороненоУкраїна перейде в жовту зону карантину. Що буде заборонено, як будуть працювати школи і коли оголосять повний локдаун – в матеріалі.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, чому українцям важливо встигнути пройти повну вакцинацію від коронавірусу до кінця 2021 року. Адже невідомо, які штами будуть з'являтися, і як буде поводити себе вірус.

Також додамо, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що у 2021-2022 році в Україні очікується три штами грипу B/Washington, H1N1 та H3N2.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: