Україна отримала близько 36 млн доларів на боротьбу з впливом COVID

Читать на русском
Україна отримала 35,8 млн доларів від Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією. Їх спрямують на боротьбу з коронавірусом.
фото з відкритих джерел

Україна отримала 35,8 млн доларів безповоротної фінансової допомоги від Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією для фінансування потреб країни, пов'язаних з COVID-19.

Про це повідомила пресслужба МОЗ у вівторок, 7 вересня.

З'ясувалося, скільки витрачено на боротьбу з COVID в Україні з початку рокуЗ початку року на боротьбу з COVID-19 витратили 29 мільярдів гривень. У Мінфіні розповіли, на що пішли гроші.

В рамках цього гранту Україна зможе закупити засоби індивідуального захисту, організувати заходи для зниження ризиків, пов'язаних з коронавірусом, для програм боротьби з ВІЛ та туберкульозом, а також розширити охоплення заходів щодо зміцнення основних компонентів систем охорони здоров'я, таких як національні мережі лабораторій, ланцюги постачання та т.д.

У МОЗ зазначили, що у 2020 році Україна отримала від Глобального фонду додатково $10,8 млн на підтримку зусиль у боротьбі з ВІЛ та туберкульозом в умовах поширення COVID-19, які зараз реалізуються в рамках діючих програм.

Нагадаємо, у липні в Мінфіні повідомляли, що з початку року на боротьбу з COVID витратили понад 26 млрд. грн., а у серпні сума зросла до 29 млрд.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: