Україна отримала нову партію вакцини CoronaVac

Читать на русском
Україна отримала нову партію вакцини від коронавірусу CoronaVac китайського виробництва за механізмом COVAX. Прибуло понад 159 тисяч доз.
france24.com

У вівторок, 21 вересня, Україна отримала нову партію вакцини від коронавірусу CoronaVac китайського виробництва за механізмом COVAX. Прибуло понад 159 тисяч доз.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ у вівторок, 21 вересня.

У МОЗ розповіли, скільки дорослих потрібно вакцинувати від COVID-19, щоб перейти до дітейГлава МОЗ Віктор Ляшко заявив, що поки не варто починати масову кампанію з вакцинації дітей від коронавірусу. Для цього потрібно прищепити мінімум 50 відсотків дорослого населення.

«Дитячий фонд Організації Об'єднаних Націй (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 159 600 доз вакцини CoronaVac від COVID-19 в рамках COVAX», - сказано в повідомленні.

У МОЗ нагадали, що вакцина від COVID-19, виробництва Sinovac, Китай, схвалена ВООЗ для екстреного використання. Це означає, що продукт відповідає міжнародним стандартам безпеки, ефективності та умов виробництва.

Як і інші вакцини і товари в рамках COVAX, Україна отримує цю партію безкоштовно, додали в міністерстві.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що програма COVAX буде працювати і в наступному році.

Також повідомлялося, що МОЗ дозволило змішувати вакцини Pfizer і Moderna.

В інтерв'ю «Слово і діло» глава МОЗ Віктор Ляшко розповів, що МОЗ веде переговори про випуск мРНК-вакцини на території України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: