Крисін говорить, що готовий піти на угоду зі слідством

Читать на русском
Сторона звинувачення готова укласти угоду з Крисіним тільки в тому випадку, якщо він повністю визнає свою провину і дасть свідчення щодо інших співучасників злочину.

Фігурант справи про тортури й викрадення під час Майдану Юрій Крисін звинуватив прокурора Юлію Малашич, яка представляє в справі сторону звинувачення, в тому, що йому ніхто не запропонував угоду зі слідством.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє видання «Гордон».

Звинувачення прозвучало 12 листопада на засіданні в Дарницькому районному суді Києва. Крисін брав участь у засіданні в режимі відеоконференції, оскільки відбуває термін у Торецькій виправній колонії №2 в Донецькій області за вироком у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія.

У коментарі виданню прокурор Малашич заявила, що на етапі досудового слідства ані Крисін, ані його адвокати не висловлювали бажання співпрацювати зі слідством.

Вона також додала, що вже коли обвинувальний акт був переданий до суду, один з трьох адвокатів Крисіна, Ігор Василенко, почав регулярно пропонувати угоду прокурору, слідчому та потерпілому.

Прокурор зазначила, що адвокат Василенко пропонував, що Крисін повністю визнає свою провину, якщо звинувачення виключить найтяжчу статтю, за якою його клієнтові загрожує до 10 років в'язниці. Мова йде про ч. 2 ст. 127 Кримінального кодексу України (катування за попередньою змовою групою осіб).

Як відомо, Крисіна етапують назад до Києва.

Нагадаємо, Юрія Крисіна, фігуранта справ про катування під час Майдану, а також про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія, етапували із СІЗО у Києві до виправної колонії в Донецькій області у жовтні.

13 червня Апеляційний суд скасував рішення першої інстанції для Крисіна, згідно з яким його засудили до чотирьох років умовно у справі Веремія, і змінив вирок на п’ять років ув'язнення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: