Суд звільнив «тітушку» Крисіна від відповідальності за трьома статтями

Читать на русском
Адвокатка Тетяна Гнатюк подала клопотання про звільнення Крисіна від кримінальної відповідальності через те, що строки давності по кількох статтях звинувачення спливли.
Юрій Крисін по відеозв’язку з колоніїФото: Герман Крігер

Дарницький райсуд Києва сьогодні звільнив Юрія Крисіна від кримінальної відповідальності за трьома статтями у справі про викрадення та катування активістів Майдану.

Про це інформує Watchers із зали суду.

Адвокатка Тетяна Гнатюк подала клопотання про звільнення Крисіна від кримінальної відповідальності через те, що строки давності по кількох статтях звинувачення спливли.

Йдеться про звинувачення Крисіна по ст. 296 (хуліганство вчинене групою осіб), ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів, демонстрацій) та ст. 146 (незаконне позбавлення волі, викрадення людини вчинене з корисливих мотивів щодо двох чи більше осіб) Кримінального кодексу України.

Нагорода за заслуги перед Крисіним. Колонка Леоніда ШвецяБориса Тодурова переобрали головою Інституту серця, де колись переховували тітушку Юрія Крисіна.

Натомість прокурорка Юлія Малашич в суді зауважила, що захисники Крисіна робили все можливе, аби затягнути судовий розгляд даної справи.

«Вся поведінка захисту, а саме затягування — дало свій результат. Після 5 місяців неявок адвокатів судовий розгляд розпочався із запізненням. Строки давності по трьох статтях дійсно минули», — сказала вона в суді.

Зрештою, суддя Олена Просалова задовольнила клопотання захисту Крисіна. Відтак, суд звільнив його від кримінальної відповідальності за згаданими вище статтями.

У справі проти Крисіна лише по ст. 127 (катування з метою примусити потерпілого чи іншу особу чинити дії, що суперечать їх волі) не спливли строки давності.

Також під час слухання 26 липня представник потерпілих Павло Дикань долучив свої додаткові матеріали під час стадії доповнень. Так, він звернув увагу на справу за звинуваченням Олександра Сєрова. Вона стосується епізоду з викраденням Владислава Іваненка. За версією слідства, Сєров охороняв викраденого потерпілого Іваненка у наметовому таборі біля метро «Бориспільська». За це він отримав 800 грн.

Викрадення Іваненка сталося в ніч на 21 січня 2014 року. Тоді потерпілого переплутали з іншими активістом Майдану, викрали і катували.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: