ВАКС зобов'язав здійснити привід свідка у справі про пільгові тарифи від УЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання сторони захисту про застосування приводу до свідка у справі про корупцію на УЗ.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд зобов'язав здійснити привід свідка у справі незаконних пільгових тарифів на залізничне вантажоперевезення для приватних компаній від ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 16 вересня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкласти проведення судового засідання до 14:00 28 вересня 2021 року. Задовольнити клопотання сторони захисту про застосування приводу до свідка. Здійснити привід свідка у судове засідання», – йдеться в рішенні.

Також судді зобов'язали Національне антикорупційне бюро здійснити привід цього свідка, а на прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури поклали контроль за виконанням судового рішення.

Як відомо, НАБУ і САП обвинувачують трьох посадовців УЗ у зловживанні службовим становищем при виділенні пільгових тарифів на залізничні вантажоперевезення комерційним компаніям, які не мали на них права. Зазначені дії чиновників завдали УЗ збитків на суму близько 69 млн грн. За інформацією «Слово і діло», йдеться про колишнього заступника генерального директора «Укрзалізниці» Петра Науменка, ексдиректора Департаменту комерційної роботи УЗ Юрія Меркулова та заступницю начальника філії з комерційних питань Центру транспортної логістики УЗ Лілію Петренко.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру трьом чиновникам УЗ в недоотриманні підприємством 10 мільйонів доларів.

Згодом журналіст «Слова і Діла» з'ясував прізвища затриманих чиновників УЗ. Саму справу передали до суду ще в травні 2018 року. У липні ВАКС призначив підготовче засідання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: