УЗ витратила 200 мільйонів на неякісні матеріали – СБУ

Читать на русском
Укрзалізниця закупила неякісні товари, в тому числі зроблені з легкозаймистих матеріалів на понад 200 млн грн.
ssu.gov.ua

Служба безпеки викрила схему постачань несертифікованої та небезпечної продукції для АТ «Укрзалізниця», яка призначалася для ремонту пасажирських сидінь у вагонах.

Про це повідомляє пресцентр СБУ у вівторок, 22 червня.

Затримано банду, яка розкрадала вугілля з вагонів УЗ – ДБРЗлочинна організація розкрадала вугілля та інше майно з вантажних вагонів Укрзалізниці. Злодії затримані.

Як з'ясували у спецслужбі, «Укрзалізниця» витратила понад 200 млн гривень на матеріали для ремонту пасажирських місць вагонів. Однак придбана продукція не відповідає вимогам безпеки.

За попередніми даними, угоду у 2016 році організували представники підприємства і декількох афілійованих комерційних структур.

«За умовами договору, переможці тендеру повинні постачати залізничникам матеріали для проведення ремонту пасажирських місць у вагонах. Замість продукції встановленого стандарту, держпідприємству поставили неякісні товари, в тому числі зроблені з легкозаймистих матеріалів», - звертають увагу в СБУ.

Правоохоронці провели обшуки за місцями роботи та проживання учасників схеми. Була виявлена ​​технічна і фінансово-господарська документація, що підтверджує протиправну діяльність.

Зараз вирішується питання щодо повідомлення організаторам угоди про підозри та обрання запобіжних заходів.

Нагадаємо, раніше в лікарнях УЗ провело обшуки НАБУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: