Шефір особисто розповів про замах і назвав ймовірний мотив

Читать на русском
Помічник президента України Володимира Зеленського Сергій Шефір прокоментував обстріл його машини і розповів хронологію подій.
Сергій Шефірфото з відкритих джерел

Помічник президента України Володимира Зеленського Сергій Шефір прокоментував обстріл його машини і розповів хронологію подій.

Про напад він розповів на брифінгу керівництва МВС у середу, 22 вересня.

У мережі обговорюють обстріл автомобіля ШефіраНа Сергія Шефіра, помічника Володимира Зеленського, скоєно замах. Реакція соцмереж – в нашій добірці.

«Не розумію причин. Їхали, раптом пролунали постріли. Поранили водія. Водій – молодець – поїхав далі. Ми прискорилися. Було моторошно. Тут же подзвонив у поліцію, голові МВД. Правоохоронні органи спрацювали дуже оперативно, мене швидко підібрали. Я зупинив прямо на дорозі, побачив швидку допомогу, завернув її, забрали водія. Він героїчно поводився», - повідомив Шефір.

Також він зазначив, що чутки про будь-які конфлікти в команді ОПУ - фейки. Шефір допустив, що могло бути причиною нападу на нього.

«Все, що я можу сказати, на мою думку - замах було здійснено з метою залякування вищих ешелонів влади», - заявив помічник президента України.

Глава МВС Денис Монастирський додав, що пораненого водія Шефіра вже прооперували. Його життю зараз нічого не загрожує. Крім того, ще до госпіталізації він встиг вказати слідчим на точне місце, звідки велася стрілянина.

Нагадаємо, сьогодні вранці під Києвом невідомі обстріляли машину першого помічника президента України Сергія Шефіра і зникли. Зловмисники зробили близько 10 пострілів. Три кулі влучили у водія, він в лікарні. Сам Сергій Шефір не постраждав.

Поліція почала спецоперацію. Відкрито кримінальну справу за статтею замах на вбивство.

На обстріл відреагував сам Володимир Зеленський з США. Інцидент також прокоментував радник глави ОПУ Михайло Подоляк.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: