У мережі обговорюють обстріл автомобіля Шефіра

Читать на русском

На Сергія Шефіра, помічника Володимира Зеленського, скоєно замах. Реакція соцмереж – в нашій добірці.
Слово і діло

Вранці 22 вересня в Київській області обстріляли автомобіль першого помічника президента Сергія Шефіра. Сам Шефір не постраждав, але був поранений його водій – він госпіталізований. За даними правоохоронців, в машину здійснили близько 10 пострілів з автоматичної зброї.

За фактом обстрілу правоохоронці відкрили кримінальне провадження, попередня кваліфікація – замах на вбивство двох і більше осіб.

«Ми, безумовно, пов'язуємо цей напад з агресивною і навіть войовничою кампанією протидії активній політиці глави держави. Політиці, спрямованій на істотне зниження традиційного впливу тіньових олігархів на суспільні процеси, а також на знищення політико-фінансових угруповань, які відверто працюють на наших зовнішніх опонентів», – прокоментував радник глави ОПУ Михайло Подоляк.

Що в соцмережах думають про замах на Шефіра – в добірці «Слово і діло».

«У ситуації з нападом на Шефіра зрозумів одну жахливу річ. Ми живемо в такому жахливому світі, ти не знаєш, у що вірити. Або це був напад? Або це було підлаштовано? Хто стріляв? Для чого нападали на Шефіра? Або це конкуренти? Або це хтось із «своїх»? Жахливі цинічні питання», – написав Роман Кравець.

«Перша думка, коли почув про замах на Шефіра – відволікають увагу від Вагнергейту. Ну і чим не хороший спосіб додати собі зайвої легітимності для ухвалення так званого антиолігархічного закону. І призначити когось неугодного з них – головним винуватцем. І не бачу поки причин думати інакше. Звичайно, є ще версія, що це росіяни передають привіт Зе, який зараз в Америці», – вважає Богдан Буткевич.

«Якось дивно все, спікери Банкової одноголосно заспівали, «що це за деолігархізацію». У зв'язку з цим два питання. Яке відношення має Шефір до ухвалення антиолігархічного законопроєкту? Чому всі постріли були у бік водія, а не місця, де сидів Шефір?» – написав Віктор Таран.

Нагадаємо, на інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, хто з президентів України пережив напад.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: