В ОПУ прокоментували замах на Шефіра

Читать на русском
Обстріл авто Сергія Шефіра пов'язаний з агресивною протидією політиці Володимира Зеленського щодо боротьби з олігархами, заявив радник глави ОПУ Михайло Подоляк.
Фото: Facebook/Михаил Подоляк

В Офісі президента пов'язують замах на першого помічника Володимира Зеленського Сергія Шефіра з боротьбою глави держави проти олігархів.

Про це заявив радник глави ОПУ Михайло Подоляк в коментарі Інтерфакс-Україна в середу, 22 вересня.

Обстріл машини помічника Зеленського розслідують як замах на вбивствоПравоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом розстрілу автомобіля першого помічника президента України Сергія Шефіра.

«Ми, безумовно, пов'язуємо цей напад з агресивною і навіть войовничою кампанією протидії активній політиці глави держави. Політиці, спрямованій на істотне зниження традиційного впливу тіньових олігархів на суспільні процеси, а також на знищення політико-фінансових угруповань, що відверто працюють на наших зовнішніх опонентів», - сказав Подоляк.

Він назвав обстріл автомобіля Шефіра «відкритим, навмисним і вкрай жорстким нападом, яке не можна кваліфікувати інакше, ніж спробу демонстративного вбивства ключового члена команди».

«Прямо зараз ми бачимо, що вже відбулося ситуативне об'єднання напівкримінальних політичних і економічних суб'єктів, для яких детінізація, деолігархізація і проведення судової реформи - пряма загроза їх безбідного існування. Не маючи суспільної підтримки, вони явно пішли по шляху прямих погроз і спроб фізичного залякування», - сказав він.

Подоляк додав, що політика Зеленського залишиться незмінною, а «відповіддю на будь-які злочинні дії проти представників держави будуть ще більш жорсткі антиолігархічні і антикримінальні рішення».

Нагадаємо, сьогодні вранці під Києвом невідомі обстріляли машину першого помічника президента України Сергія Шефіра і зникли. Зловмисники зробили близько 10 пострілів. Три кулі влучили у водія, він в лікарні. Сам Сергій Шефір не постраждав.

Поліція почала спецоперацію. Відкрито кримінальну справу за статтею замах на вбивство.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: