Бюджет-2022: Мінкульт збирається відстоювати 5 млрд на «Велику реставрацію»

Читать на русском
Мінкультури буде відстоювати у бюджеті-2022 наявність коштів на Велику реставрацію в обсязі 5 млрд гривень.
фото facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua

У наступному році Міністерству культури необхідне бюджетне фінансування у розмірі 5 млрд гривень для проведення невідкладних робіт на 50 об'єктах в рамках програми «Велика реставрація».

Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко у Facebook у вівторок, 21 вересня.

Які об’єкти культурної спадщини Мінкульт планує реставрувати у 2021 роціСкільки коштів виділено на програму Велика реставрація в рамках Великого будівництва та які об’єкти коштували найдорожче, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Він нагадав, що всього в рамках програми по всій Україні хочуть відреставрувати 150 культурних об'єктів за 2021-2023 роки.

«Ми розраховуємо, що до кінця 2021 буде завершено 31 об'єкт, де роботи вже почалися або незабаром почнуться», - написав Ткаченко.

В рамках другого етапу програми конкурсна комісія при Мінкультури вже розглянула заявки від ОДА та попередньо визначила 28 об'єктів, яким на реставрацію будуть надані субвенції.

«Уже сформовано проект розпорядження, про затвердження переліку проектів, яким для проведення ремонтно-реставраційних і консерваційних робіт буде спрямована субвенція. Завтра він буде розглядатися на Кабміні...Саме тому МКІП буде відстоювати у бюджеті-2022 наявність коштів на «Велику Реставрацію» в орієнтовному обсязі 5 млрд грн. Йдеться про реставрацію та інші невідкладні роботи на 50 об'єктах», - уточнив міністр.

Нагадаємо, у серпні цього року у президентську програму «Велика реставрація» внесли ще сім проектів.

«Слово і діло» писало про те, які пам'ятки потрапили до списку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: