Ткаченко назвав вартість реставрації костелу Святого Миколая після пожежі

Читать на русском
За вихідні дні Міністерство культури разом з Держмистецтвом розробили покроковий план відновлення костел
Ілюстративне фотоСоцмережі

Роботи з усунення пошкоджень та реставрації костелу Святого Миколая після пожежі попередньо оцінюються в 75 млн грн. Зараз на спеціальному рахунку, відкритому з метою збору пожертвувань на реставрацію, знаходиться 6 млн грн, ще 20 млн грн пообіцяв надати бізнес.

Про це написав міністр культури Олександр Ткаченко у своєму Telegram.

«За попередньою оцінкою фахівців – на відновлення знадобиться від 75 млн грн. До суми, збере бізнес, решту необхідних коштів виділить держава. Тобто йдеться про унікальний кейс державно-приватного партнерства... Сума зборів, на щастя, змінюється щогодини. Станом на Зараз на рахунок зайшли 5 млн 840 тис грн. І ще близько 20 млн грн бізнес пообіцяв надати публічно» - написав він.

Ткаченко додав, що за вихідні дні Міністерство культури разом з Держмистецтвом розробили покроковий план відновлення костелу. Зараз очікується результат експертизи ДСНС, який стане підставою для замовлення експертної оцінки масштабу матеріального збитку.

У МВС назвали попередню причину пожежі у костелі Святого МиколаяПричиною пожежі у костелі Святого Миколая в Києві могло стати коротке замикання, яке виникло в органі.

Кошти, які перераховують благодійники, підуть на термінові протиаварійні роботи всередині костелу - це ліквідація безпосередньо наслідків пожежі.

Всі роботи з відновлення костелу умовно діляться на три групи:

  • Протиаварійні - мається на увазі ліквідація наслідків власне пожежі в будівлі;
  • Орган. Йдуть переговори з виробником щодо розробки максимально релевантної заміни. Відновлювати його будуть не з коштів, які зараз дають благодійники;
  • Реставраційні роботи фасаду. На це вже зібрані кошти, але роботи не розпочаті через затримку тендерних процедур.

Для того, щоб забезпечити прозорість процесу, при Міністерстві створюють робочу групу. Туди повинні увійти представники громадських організацій, бізнесу і т. д.

Нагадаємо, пізно ввечері 3 вересня в Києві загорівся костел Святого Миколая. На місце прибули співробітники ДСНС. Вогонь локалізували. Ближче до півночі пожежу в костелі вдалося загасити. Жертв і постраждалих немає.

4 вересня міністр культури Ткаченко оцінив збитки від пожежі в костелі Святого Миколая в Києві. З'ясувалося, що , а не просто пошкоджений.

За першу добу після пожежі костелу Святого Миколая в Києві в Україні зібрали 18 мільйонів гривень на його відновлення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: