На «Велику реставрацію» цього року витратять 2 мільярди – Мінкульт

Читать на русском
На відновлення об'єктів культури в рамках програми Велика реставрація у 2021 році заклали 2 млрд грн. З них 300 млн грн почнуть використовувати найближчим часом.
Фото: facebook/Олександр Ткаченко

В Україні у 2021 році на програму «Велика реставрація» заклали 2 мільярди гривень. Їх спрямують на реконструкцію і відновлення культурних об'єктів.

Про це повідомив міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко в інтерв'ю LB.

Ткаченко анонсував створення центру боротьби з пропагандою РФВ Україні з'явиться Центр протидії російській дезінформації. Він може запрацювати вже у березні.

«На велику реставрацію в цьому році закладено 2 мільярди, які діляться на 1,7 мільярда (закладені в спецфонд від «ігровух») та 300 мільйонів загального фонду, які ми почнемо використовувати вже найближчим часом», - сказав Ткаченко.

За його словами, вже складено разом з обласними адміністраціями попередній список об'єктів реставрації, але він повинен пройти експертну раду.

«У деяких цих проєктів вже є необхідна проєктна документація, яка дозволить почати роботи негайно. За баченням президента і міністерства, програма повинна охопити всі регіони країни, не тільки Київ та Львів», - зазначив міністр.

Ткаченко уточнив, що вже обговорюється питання, яким чином забезпечити гарантію наявності грошей, а поки що готується проєктно-кошторисна документація на ту суму, яка є, 300 млн гривень. Сама програма «велика реставрація» розрахована мінімум на три-чотири роки, додав він.

Нагадаємо, ще влітку 2020 року Ткаченко анонсував «велику реставрацію» об'єктів культури. А президент Володимир Зеленський обіцяв масштабну реставрацію замків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: