До програми «Велика реставрація» внесли ще сім проєктів

Читать на русском
До президентської програми Велика реставрація внесли ще сім проєктів. Які саме - розповіли в Мінкультури.
Олександр Ткаченкофото МКІП

В Україні у зв'язку з надходженням додаткового фінансування до президентської програми «Велика реставрація» внесли ще сім проєктів.

Про це повідомив міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко в Telegram.

«Велика реставрація»: які об'єкти увійшли до програмиВизначено 109 об'єктів для програми Велика реставрація. Які пам'ятки потрапили в список – на інфографіці.

«Велика реставрація» масштабується. Список об'єктів президентської програми продовжує розширюватися. У зв'язку з надходженням додаткового фінансування до переліку програми було додано ще 7 проектів. Всі вони попередньо оцінені експертами і будуть реалізовані в цьому році. Зокрема, до проектів, які будуть завершені у 2021 році, додалися: окремі об'єкти Києво-Печерської лаври та Софії Київської, Національний будинок органної та камерної музики України, Державний історико-архітектурний заповідник у Бережанах», - написав Ткаченко.

Він зазначив, що оновлений перелік створювався з урахуванням таких критеріїв: об'єкт, на якому реалізовуватимуться проекти робіт, відноситься до державної форми власності в області управління МКІП; для проведення робіт розроблена проектно-кошторисна документація з експертним звітом; проведені всі тендерні процедури з відбору підрядника і отримана відповідна дозвільна документація ДАБІ (в окремих випадках); оцінена здатність замовником робіт освоїти заявлене фінансування в цьому році.

Нагадаємо, в рамках проекту «Велика реставрація» всього за три роки планують відновити близько 150 об'єктів.

«Слово і діло» докладно писало, які пам'ятки потрапили до списку.

Нещодавно міністр культури Олександр Ткаченко прокоментував чутки про свою можливу відставку восени.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: