Голова НАЗК розповів, коли завершиться перевірка стосовно нардепа Герасимова

Читать на русском
У Національному агентстві розповіли про перебіг перевірки електронної декларації члена українського парламенту, який нібито має віллу в Іспанії.
Олександр Новіковфото: Олена Тян/«Слово і діло»

Національне агентство з питань запобігання корупції найближчим часом завершить перевірку електронної декларації народного депутата від фракції «Європейської солідарності» Артура Герасимова щодо нібито його вілли в Іспанії.

Про це в інтерв’ю «Слово і діло» розповів голова НАЗК Олександр Новіков.

«Станом на сьогодні ця перевірка триває. Перевірка не сьогодні розпочалася і вона триває. Найближчим часом вже будуть результати», – пообіцяв він.

За словами голови НАЗК, агентство вже направило запит до Іспанії щодо вілли Герасимова, а також до самого депутата, оскільки політик сам підтвердив належність йому цього майна.

Нагадаємо, журналісти «Схеми» дізналися, що нардеп Герасимов не задекларував двоповерховий маєток в Іспанії, яким він та його дружина володіють ще з 2013 року. Маєток, співвласниками якого є політик а його дружина Наталія Бухалова, розташований у містечку Хавеа провінції Аліканте на узбережжі Середземного моря. Його площа – 120 квадратних метрів, ще 28 квадратних метрів займають тераси.

Пізніше нардеп Герасимов нібито повідомив НАЗК про неточності в його декларації. Втім, генеральна прокурорка Ірина Венедіктова за зверненням Спеціалізованої антикорупційної прокуратури порушила кримінальне провадження за фактом імовірної брехні в декларації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: