Офіс генпрокурора блокує отримання інформації щодо Дубінського – голова НАЗК

Читать на русском
Офіс генпрокурора блокує отримання інформації про нардепа Дубінського з інших країн, зокрема, зі Словаччини, повідомив глава НАЗК.
Слово і діло

Офіс генерального прокурора блокує отримання інформації Національним агентством з питань запобігання корупції з іноземних країн щодо народного депутата Олександра Дубінського.

Про це в інтерв’ю «Слово і діло» розповів голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков.

«Ми направляємо запити до інших країн. Але, на жаль, є окремі випадки, коли Офіс генпрокурора блокує отримання нами інформації з іноземних країн. Зокрема, зі Словаччини. Це стосується депутата Олександра Дубінського (про його власність словацькою компанією DubPro S.r.o зі статутним капіталом 5000 євро – ред). Офіс генпрокурора чомусь надав Словаччині відповідь про те, що ми не є уповноваженим органом на отримання інформації. Ми провели відповідні перемовини з ОГП і очікуємо, що вони підтвердять наші повноваження на отримання інформації стосовно цього народного депутата», – повідомив Новіков.

Нагадаємо, в Центрі протидії корупції в жовтні 2020-го повідомили, що Олександр Дубінський має активи в Словаччині, але частину цих активів він не декларує. Так, нардеп в декларації-2019 не вказав права власності на компанію DubPro S.r.o.

У січні стало відомо, що Офіс генпрокурора розпочав кримінальні провадження проти Олександра Дубінського за двома статтями: ухилення від сплати податків та легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: