Наєв прогнозує ескалацію ситуації на Донбасі наприкінці вересня

Читать на русском
Ескалацію ситуації на Донбасі може спровокувати скасування РФ моніторингової місії ОБСЄ на пунктах пропуску Донецьк і Гуково.
Фото з відкритих джерел.

Росія планує скасувати моніторингову місію ОБСЄ на своїх пунктах пропуску «Донецьк» і «Гуково». Командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв вважає, що це може викликати ескалацію ситуації на Донбасі.

Про це розповів командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Президент України допускає можливість повномасштабної війни з РФЗагроза повномасштабної війни з Росією цілком реальна. Однак ескалація конфлікту буде найбільшою помилкою Москви, заявив Зеленський.

«У разі прийняття такого рішення, Росія забезпечить безпрецедентні можливості безконтрольного завезення матеріально-технічних засобів - військової техніки, озброєння, боєприпасів - для забезпечення тривалого утримання окупаційних військ в ОРДЛО та ведення бойових дій проти угруповань Об’єднаних сил. З огляду на зазначене, виникнення локальних загострень на лінії бойового зіткнення не виключається», - розповів Наєв в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, РФ вже неодноразово заявляла про рішення обмежити функції представників ОБСЄ, які виконують завдання в межах окупованих районів Донецької та Луганської областей, зокрема на неконтрольованих ділянках державного кордону.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Росія вирішила відмовитися від продовження місії ОБСЄ на кордоні з окупованим Донбасом.

У МЗС України вже відреагували на таке рішення країни-окупанта.

Також ми писали, що Зеленський допускає можливість повномасштабної війни з РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: