Місія ОБСЄ на Донбасі зафіксувала понад 100 порушень режиму «тиші»

Читать на русском
Місія ОБСЄ в Україні за добу зафіксувала 113 порушень режиму припинення вогню в Донецькій  та 33 порушення – в Луганській областях.
Фото DW

Місія ОБСЄ в Україні за добу зафіксувала 113 порушень режиму припинення вогню в Донецькій та 33 порушення – в Луганській областях.

Про це повідомляється у звіті місії

Зокрема, в Донецькій області місія зафіксувала 113 порушень режиму припинення вогню, з них 39 вибухів невизначеного походження.

«Більшість порушень відбулися в районах на північ від н. п. Широкине, на схід і захід від н. п. Майорськ, також на північний схід і на захід від шахти «Жовтнева», – йдеться в повідомленні.

Тоді як 17 вересня місія зафіксувала 23 порушення режиму припинення вогню в Донецькій області.

У Луганській області місія зафіксувала 33 порушення режиму припинення вогню, в тому числі – 13 вибухів невизначеного походження. Більшість порушень відбулися в районах на південний схід від н. п. Попасна. 17 вересня місія не зафіксувала порушення режиму припинення вогню.

Нагадаємо, Росія вирішила не продовжувати мандат місії ОБСЄ на пунктах пропуску Гуково і Донецьк російсько-українського кордону після 30 Вересня, оскільки Україна і її партнери не поставилися «з належною повагою» до даного кроку РФ раніше.

Франція та Німеччина засудили дії Російської Федерації щодо блокування місії ОБСЄ на непідконтрольній Україні ділянці кордону. МЗС України висловило рішучий протест через дії Москви.

США глибоко шкодують про рішення Росії не продовжувати мандат місії ОБСЄ, яка вела спостереження за ситуацією на кордоні Росії та окупованих територій України, і закликають Росію повернути місію на місце.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: