США закликали Росію продовжити перебування місії ОБСЄ на російсько-українському кордоні

Читать на русском
Рішення Росії заблокувати роботу місії ОБСЄ, яка працює на кордоні з липня 2014 року, негативно позначиться на ситуації в регіоні
Ілюстративне фотоosce.usmission.gov

США глибоко шкодують про рішення Росії не продовжувати мандат місії ОБСЄ, яка вела спостереження за ситуацією на кордоні Росії та окупованих територій України, і закликають Росію повернути місію на місце.

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на заяву спікера Державного департаменту США Неда Прайса.

Прайс зазначив, що рішення Росії заблокувати роботу місії ОБСЄ негативно позначиться на ситуації в регіоні, а також закликав Москву змінити рішення і виконувати зобов'язання в рамках Мінських домовленостей.

РФ пояснила відмову продовжити роботу місії ОБСЄ на ДонбасіРосія вирішила не продовжувати мандат місії ОБСЄ на кордоні, оскільки спостерігачі за 7 років нібито не зафіксували жодного випадку перекидання техніки з боку РФ.

«Місія ОБСЄ на кордоні відіграє цінну роль в прозорості щодо пересування людей і поставок між Російською Федерацією і регіонами Східної України, які контролюють керовані Росією сили» сказав він.

Прайс нагадав, що ця місія працює з липня 2014 року і її робота прямим чином пов'язана із зобов'язаннями, яку Росія взяла на себе у вересні 2014 року, підписуючи Мінські угоди.

Нагадаємо, Росія вирішила не продовжувати мандат місії ОБСЄ на пунктах пропуску Гуково і Донецьк російсько-українського кордону після 30 Вересня, оскільки Україна і її партнери не поставилися «з належною повагою» до даного кроку РФ раніше.

Франція та Німеччина засудили дії Російської Федерації щодо блокування місії ОБСЄ на непідконтрольній Україні ділянці кордону. МЗС України висловило рішучий протест через дії Москви.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: