Арестович припустив, де можуть розташовуватися отримані батареї «Залізного купола»

Читать на русском
Рішення про розміщення батарей буде за Міністерством оборони, але швидше за все мінімум одну батарею розмістять на сході
ПРО Залізний КуполВідкрите джерело

Після отримання Україною систем протиракетної оборони «Залізний купол» від США, одну з батарей можуть розмістити на сході. Найімовірніше, в районі Маріуполя.

Про це заявив представник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович в ефірі телеканалу «Дом».

Арестович нагадав, що одна установка цього типу може захищати місцевість площею близько 150 кв. км. Вона може використовуватися для знищення некерованих ракет РСЗВ на відстані до 70 км і перехоплення літаків і БПЛА на висоті до 10 км.

«Залізний купол» над Україною: чи допоможе ізраїльська ПРО прикрити небоУ Міноборони розглядають можливість придбання ізраїльської системи протиракетної оборони Залізний купол.

«Одна батарея може прикрити, наприклад, таке місто, як Маріуполь, з високою надійністю і перехопленням 90% ракет противника. Це за результатами застосування ізраїльтянами проти палестинських ракет. І може прикрити район, де розташовані війська, об'єкти критичної інфраструктури, наприклад, склади або атомна станція, або гідроелектростанція» - зазначив він.

На його думку, рішення про розміщення батарей буде за Міністерством оборони, але швидше за все мінімум одну батарею розмістять на сході.

«Но я впевнений, що якщо вони будуть поставлені, то мінімум одна з цих батарей буде залучена де-небудь на лінії зіткнення для прикриття такого міста, як Маріуполь, наприклад. Всі ми пам'ятаємо удар російськими керованими ракетами по Маріуполю, такий же удар по Краматорську, завжди знайдеться місце і час, щоб застосувати таку систему для захисту», - підсумував Арестович.

Нагадаємо, Україна може отримати від США нові системи протиповітряної та протиракетної оборони, зокрема, систему Iron Dome («Залізний купол»).

Раніше ми писали про те, що Україна в змозі створити власну ефективну систему протиракетної оборони (ПРО), до складу якої можна ввести протиракетні комплекси Barak 8, Patriot та інші.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: