Справа Навального: Рада Європи закликала РФ звільнити відомого опозиціонера

Читать на русском
Комітет міністрів РЄ знову настійно закликав владу Росії звільнити Навального, скасувати обвинувальні вироки за обома справами і виплатити заявникам компенсації.
NewsMaker

Рада Європи закликала Росію звільнити опозиціонера Олексія Навального і виплатити потерпілим компенсації, призначені Європейським судом з прав людини (ЄСПЛ).

Про це повідомляє DW.

Зазначається, що відповідні постанови було прийнято на щоквартальному засіданні Комітету міністрів Ради Європи з нагляду за виконанням постанов і рішень ЄСПЛ, що проходило з 14 до 16 вересня.

Загалом комітет розглянув шість справ, що стосуються Росії. Серед них - «Навальний і Офіцеров проти РФ» (про «справу Кіровлісу») і «Навальний проти РФ» (про «справу Ів Роше»).

Російський опозиціонер Навальний розповів про своє життя у в'язниціОпозиціонер розповів, що перебуває під постійним контролем, кожен його крок знімають на камеру.

За підсумками розгляду цих двох справ ЄСПЛ постановив, що заявників засудили в Росії «за дії, які не відрізняються від звичайної комерційної діяльності», на підставі «свавільних» і «явно необгрунтованих» судових рішень.

При цьому, комітет міністрів РЄ знову настійно закликав владу Росії звільнити Навального, скасувати обвинувальні вироки за обома справами і виплатити заявникам компенсації. Наглядовий орган висловив глибокий жаль у зв'язку із затримкою відповідей на його запити до влади РФ та запропонував своєму генеральному секретарю направити листа міністру закордонних справ Росії з висловленням глибокого занепокоєння через утримання в колонії Олексія Навального.

Нагадаємо, що опозиціонеру Навальному висунули в РФ нове звинувачення.

Раніше ми повідомляли, що російський суд визнав усі організації Навального «екстремістськими».

Також нагадаємо, що РНБО запровадила санкції проти семи співробітників ФСБ РФ, причетних до отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: