Опозиціонеру Навальному висунули в РФ нове звинувачення

Читать на русском
У Росії Олексію Навальному пред'явлено обвинувачення у кримінальній справі про створення некомерційної організації.
фото Wikimedia Commons

Слідчий комітет Росії пред'явив звинувачення опозиціонеру Олексію Навальному у справі про створення некомерційної організації, що зазіхає на особистість і права громадян.

Про це повідомляється на сайті следкома РФ в середу, 11 серпня.

Російський суд визнав усі організації Навального «екстремістськими»Рішення суду стосується не тільки ФБК, а й інших організацій опозиціонера. Також суд постановив припинити діяльність організацій Навального негайно

На думку російських слідчих слідства, Навальний «створив некомерційну організацію, яка виконує функції іноземного агента», - Фонд боротьби з корупцією (9 червня Мосміськсуд визнав ФБК екстремістською організацією і ліквідував - ред.). З 2011 року Навальний спільно з Іваном Ждановим, Леонідом Волковим і іншими особами керував нею. Діяльність фонду нібито була пов'язана з спонуканням громадян до вчинення протиправних діянь».

Навальний, Волков, Жданов та інші особи на своїх сторінках в інтернеті і на сторінках ФБК від імені очолюваної ними організації публікували заклик до громадян виходити на неузгоджені мітинги в січні 2021 року, заявили в РФ.

«При цьому Навальному було заздалегідь достовірно відомо про протиправний характер планованих заходів у зв'язку з діючими обмеженнями і без узгодження з органами влади їх проведення. Навальний усвідомлював, що за участь в неузгоджених мітингах передбачена адміністративна відповідальність», - заявили в Следкоме.

Розслідування справи триває.

Відзначимо, раніше на Навального завели третю кримінальну справу - про образу судді.

Нагадаємо, США анонсували нові санкції проти РФ через Навального.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: