Російський опозиціонер Навальний розповів про своє життя у в'язниці

Читать на русском
Опозиціонер розповів, що перебуває під постійним контролем, кожен його крок знімають на камеру.

Російський опозиційний політик Олексій Навальний вперше після свого ув'язнення поспілкувався з журналістами. Він дав інтерв'ю американському виданню The New York Times.

Про це інформує РБК-Україна.

Під час розмови із представниками ЗМІ Навальний зазначив, що не виключає можливості своєї смерті в російській в'язниці.

Санкційна війна: які обмеження запроваджували одна проти одної Україна та РФПід санкції України потрапили 377 фізичних та 239 юридичних осіб. Росія запровадила санкції проти 849 фізосіб України та 84 підприємств.

«Я маю оцінювати вірогідність своєї смерті у в'язниці. Ну, очевидно, відповідь як у анекдоті: 50% - або вб'ють, або не вб'ють», - зазначив він.

Опозиціонер також розповів, що перебуває під постійним контролем, кожен його крок знімають на камеру.

«Моє життя - це американські гірки, де вчора я ворог і мені виносять 28 доган за місяць, а сьогодні залишають у спокої. А потім знову ворог», - сказав Навальний.

Крім того, опозиціонер посміявся над тим, що російським спецпризначенцям не вдалося його вбити.

«Господи, та вони навіть проєкт «давайте вб'ємо Навального» не змогли реалізувати за всіх своїх можливостей. Втім, не хотілося б, щоб це стало першим проєктом Путіна, доведеним до кінця», - додав він.

Нагадаємо, Навального заарештували 18 січня після повернення з Німеччини. 2 лютого суд замінив йому умовне покарання на 3,5 роки колонії загального режиму у справі Ів Роше.

Також відзначимо, 11 серпня Слідчий комітет Росії пред'явив звинувачення опозиціонеру Олексію Навальному у справі про створення некомерційної організації, що зазіхає на особистість і права громадян.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: