Російський опозиціонер Навальний припинив голодування

Читать на русском
Олексій Навальний 23 квітня припинив голодування. Російський опозиціонер голодував у колонії з 31 березня, пізніше його перевели до лікарні.
фото REUTERS

Російський опозиціонер Олексій Навальний у п'ятницю, 23 квітня, оголосив про припинення голодування, яке розпочав наприкінці березня.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Instagram.

США пригрозили Росії відповідальністю через НавальногоУряд США попередив владу Росії про наслідки, якщо критик Кремля Олексій Навальний помре у в'язниці, але конкретні заходи не розголошуються.

Навальний пояснив це тим, що його обстежували цивільні медики і дали рекомендації лікарі.

За його словами, лікарі, яким він довіряє, заявили, що домоглися, щоб він припинив голодування.

«Їх слова про те, що аналізи показують: «через мінімальний час лікувати не буде кого»...здаються мені такими, що заслуговують на увагу», - зазначив Навальний.

При цьому він також наполягає, щоб до нього пустили запрошеного ним лікаря.

«Вимогу допустити до мене необхідного лікаря я не знімаю - у мене пропадає чутливість ділянок рук і ніг, і я хочу зрозуміти, що це і як це лікувати, але з урахуванням прогресу і всіх обставин, починаю вихід з голодування. За правилами це займе ті ж 24 дні і, кажуть, це навіть важче», - написав він.

Як відомо, Навальний оголосив голодування 31 березня. Він пояснив його відмовою допускати до нього цивільних лікарів на тлі погіршення стану здоров'я. Перед цим він в СІЗО попросив знеболювальне.

Минулого тижня лікарі заявили про його критичний стан. Після цього засудженого опозиціонера перевели до обласної лікарні для засуджених.

Днями в Росії пройшли акції з вимогою звільнити Навального.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: